Εκδήλωση του έργου  EUNITE

Εκδήλωση του έργου  EUNITE στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) σε συνεργασία με διάφορους τοπικούς φορείς, ολοκλήρωσε με επιτυχία τα εργαστήρια διαλόγου στο πλαίσιο του έργου EUNITE. Τα εργαστήρια είχαν ως στόχο την ενίσχυση της δημοκρατικής και πολιτικής συμμετοχής των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της περιφέρειας ενισχύοντας τη γνώση και την κατανόηση των πολιτικών και των ευκαιριών της ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στις παρακάτω πόλεις:

24 Απριλίου Νέα Βύσσα: Το οδοιπορικό των εργαστηρίων ξεκίνησε στην Νέα Βυσσα του Έβρου όπου σε μια κατάμεστη αίθουσα ξεκίνησε ένας γόνιμος διάλογος παρουσία της Αντιπεριφέρειάρχη Πολιτισμού κας Φανής Μπαχαρίδου. Συζητήθηκαν θέματα με εστίαση τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

25 Απριλίου Κομοτηνή: Το εργαστήριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρέχοντας μια πλατφόρμα για την προώθηση της ισότητας και της ενεργούς συμμετοχής στην πολιτική ζωή. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης

26 Απριλίου Ξάνθη: Με την συμμετοχή της Αντιπεριφεριάρχη ΠΕ Ξάνθης κας Πολυξένη Μπρίκα και σε συνεργασία με το EUROPE DIRECT ΑΜΘ και τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία System&G, πραγματοποιήθηκε ένα ξεχωριστό εργαστήριο.  Μια μοναδική εμπειρία που συνδύαζε μια σειρά εισηγήσεις για την Ευρώπη και μια ιδιαίτερη  διαδραστική εμπειρία. Τα στελέχη της System&G παρείχαν εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας όπου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν μια ρεαλιστική εμπειρία ως μέλη του ευρωκοινοβουλίου, στον εικονικό κόσμο.

17 Μάϊου Ξυλαγανή: Σε συνεργασία με το EUROPE DIRECT Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η ειδική σύμβουλος του Περιφερειάρχη κα Φελίνα Καζάκου συντόνισε έναν γόνιμο διάλογο για την Ευρώπη, ενισχύοντας την κατανόηση των πολιτών για τις πολιτικές της ΕΕ και τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής τους.

15 Μαΐου Δράμα: Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Κυριών Δράμας, προσφέροντας ένα δημιουργικό περιβάλλον για συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη σημασία της πολιτικής συμμετοχής. Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συμμετοχή νέων στον διάλογο.

20 Μαΐου Καβάλα: Σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων και το EUROPE DIRECT Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιήθηκε εργαστήριο που εστίασε στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στις ευρωπαϊκές εκλογές και στη δημοκρατία. Το εργαστήριο άνοιξε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος και ακολούθησε μια εισήγηση από την κα Σεβαστή Χατζηφωτίου, Καθηγήτρια Κοινωνικής εργασίας, Φύλου και Κοινωνικής ανισότητας με θέμα για την θέση της γυναίκας. Το εργαστήριο ολοκληρώθηκε με εισηγήσεις των στελεχών συντονισμού του προγράμματος  EUNITΕ.

Αποτελέσματα:

Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, το έργο EUNITE κατάφερε να φέρει πιο κοντά τους πολίτες στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, ενισχύοντας τις γνώσεις τους σχετικά με τις ευκαιρίες και τις πολιτικές της ΕΕ. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, συζητήσεις και συναντήσεις, διεγείροντας προβληματισμούς και προωθώντας το διάλογο μεταξύ τους.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους τους συνεργαζόμενους φορείς και τους πολίτες που συμμετείχαν, συμβάλλοντας στην επιτυχία των εκδηλώσεων. Η ενεργός συμμετοχή των πολιτών αποτελεί θεμέλιο για την ενδυνάμωση της δημοκρατικής πολιτικής ζωής στην Ευρώπη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο