Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ στο 2ο EAST MACEDONIA THRACE FORUM

Την έναρξη των εργασιών του διήμερου συνεδρίου το East Macedonia & Thrace Forum που διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αλεξανδρούπολη από 13-14 Μαρτίου χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον Πρωτογενή Τομέα που αποτελεί τον πρώτο αναπτυξιακό πυλώνα της Περιφέρειας ΑΜΘ και στην ανάγκη μετάβασης του στην ψηφιακή εποχή και στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των τοπικών προϊόντων στην εγχώρια, αλλά και τη διεθνή αγορά. Επισήμανε τη σπουδαιότητα τη θέση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον παγκόσμιο γεωστρατηγικό χάρτη ως ένα ισχυρό πλεονέκτημα για την υλοποίηση επενδύσεων μεγάλου βεληνεκούς. Ακόμη έκανε μνεία στη σημαντική ανάπτυξη που σημειώνει τα τελευταία χρόνια ο τουριστικός τομέας, αλλά και στην ανάγκη αξιοποίησης του ιστορικού και πολιτισμικού φορτίου της Περιφέρειας.

Άλλωστε τόνισε ότι με τις συντονισμένες προσπάθειες και τη συνέργεια όλων, η Περιφέρεια μετατρέπεται σταδιακά σε ένα σύγχρονο κέντρο εφαρμογής καλών πρακτικών, τεχνολογικών δεδομένων και καινοτομίας. Ο Περιφερειακός σχεδιασμός εστιάζει στη δημιουργία ερευνητικών κέντρων που θα φέρουν την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος, θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον νέων επιστημόνων και θα παρέχουν δεδομένα προς αξιοποίηση όχι μόνο από την επιστημονική κοινότητα, αλλά από την κοινωνία συνολικά. Όραμα του Περιφερειακού σχεδιασμού είναι η ΑΜΘ να μετασχηματιστεί σε μια σύγχρονη Περιφέρεια που λαμβάνει τεκμηριωμένες αποφάσεις βάση αξιόπιστων δεδομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Forum.

Newsletter

Μετάβαση στο περιεχόμενο