Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και Πόλεων 2024 EU Regions Week

Ζωντανές Περιφέρειες, Ισχυρότερη Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και Πόλεων (#EURegionsWeek), αφιερωμένη στην Πολιτική Συνοχής, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ετήσιες διοργανώσεις της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Για 22η συνεχόμενη χρονιά, φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου 2024, περιλαμβάνοντας περισσότερες από 100 συνεδρίες, όλες οργανωμένες με φυσική παρουσία.

Θεματικές 2024

Η φετινή εκδήλωση επικεντρώνεται σε τέσσερις (4) βασικές θεματικές:

  1. Ανταγωνιστικότητα και σύγκλιση: Δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος
  2. Περιφέρειες που ενισχύουν την ευρωπαϊκή δημοκρατία
  3. Έξυπνη και βιώσιμη ανάπτυξη για τις περιφέρειες
  4. Οι περιφέρειες έχουν ταλέντο

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και Πόλεων;

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και Πόλεων (#EURegionsWeek) είναι η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση στις Βρυξέλλες αφιερωμένη στην πολιτική συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάθε χρόνο, φέρνει κοντά πολιτικούς, υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, ειδικούς και επαγγελματίες στον τομέα της περιφερειακής πολιτικής, καθώς και εκπροσώπους από επιχειρήσεις, τραπεζικούς φορείς, οργανισμούς της κοινωνίας των πολιτών, ακαδημαϊκά ιδρύματα, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τα μέσα ενημέρωσης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με στόχο να συζητηθούν κοινές προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες και οι πόλεις της Ευρώπης, αλλά και πιθανές λύσεις. Παρέχει, επίσης, ευκαιρίες για ενίσχυση της συνεργασίας και της δικτύωσης μεταξύ των περιφερειών και των πόλεων.

Γιατί να συμμετέχετε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και Πόλεων;

  1. Ευκαιρίες Μάθησης και Ενίσχυσης Ικανοτήτων
  • Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πολυάριθμα σεμινάρια, εργαστήρια και συζητήσεις που προσφέρουν ευκαιρίες μάθησης και ενίσχυσης ικανοτήτων για όσους εμπλέκονται στην εφαρμογή της πολιτικής συνοχής της ΕΕ.
  1. Δικτύωση
  • Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να συναντήσετε και να δικτυωθείτε με άλλους επαγγελματίες, πολιτικούς και ειδικούς από όλη την Ευρώπη. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και στην ανάπτυξη συνεργασιών.
  1. Ενημέρωση και Συμμετοχή στις Συζητήσεις για την Πολιτική Συνοχής
  • Μπορείτε να παρακολουθήσετε συζητήσεις και να συμμετάσχετε σε διαλόγους σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και τις προκλήσεις, που αφορούν την πολιτική συνοχής της ΕΕ. Αυτές οι συζητήσεις θα περιλαμβάνουν θέματα όπως η οικονομική ανάπτυξη, η κοινωνική προστασία, η περιβαλλοντική βιωσιμότητα και η ενίσχυση της δημοκρατίας.
  1. Παρουσίαση Έργων και Πρωτοβουλιών
  • Αν είστε εκπρόσωπος ενός έργου ή μιας πρωτοβουλίας που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, η εκδήλωση θα σας δώσει τη δυνατότητα να παρουσιάσετε τη δουλειά σας, να δείξετε τα αποτελέσματα και να βρείτε νέους εταίρους.
  1. Προώθηση της Περιφερειακής Ανάπτυξης
  • Συμμετέχοντας, συνεισφέρετε στη συζήτηση για τη διαμόρφωση των μελλοντικών πολιτικών και στρατηγικών για την περιφερειακή ανάπτυξη, βοηθώντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις περιφέρειες και τις πόλεις της Ευρώπης.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και Πόλεων είναι μια εκδήλωση που μπορεί να προσφέρει σημαντικές γνώσεις, ευκαιρίες δικτύωσης και μια πλατφόρμα για να συνεισφέρετε στη διαμόρφωση των πολιτικών που επηρεάζουν τις περιφέρειες και τις πόλεις της Ευρώπης.

 

Οι εγγραφές έχουν ανοίξει! Ανακαλύψτε το πρόγραμμα και εγγραφείτε τώρα για να αξιοποιήσετε αυτές τις ευκαιρίες και να συμβάλετε ενεργά στη βελτίωση των περιοχών σας!

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο