Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου, 18-22 Νοεμβρίου 2024

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου 2024 (European Hydrogen Week 2024) αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές διοργανώσεις στον τομέα του υδρογόνου. Προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές και πολιτικούς να εξετάσουν το παρόν και το μέλλον αυτής της αναπτυσσόμενης τεχνολογίας. Στόχος της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με το δυναμικό του υδρογόνου ως πηγή ενέργειας, η προώθηση της καινοτομίας και της συνεργασίας στον τομέα και ανάδειξη του υδρογόνου, ως βασικού στοιχείου, για τη μετάβαση σε μια καθαρότερη και πιο βιώσιμη Ευρώπη.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 22 Νοεμβρίου 2024. στις Βρυξέλλες, τον κεντρικό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε πολλαπλές συνεδρίες και ομιλίες, με πάνω από 25 συνεδρίες και 200 αναμενόμενους ομιλητές, εργαστήρια, στρογγυλές τράπεζες και εκθέσεις, για να εμβαθύνουν σε όλα τα θέματα του υδρογόνου, τις τάσεις του κλάδου, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες, την καινοτομία, τη νέα τεχνολογία και πολλά άλλα. Μην χάσετε μια ολόκληρη εβδομάδα αφιερωμένη σε θέματα υδρογόνου, ανταλλαγές και ευκαιρίες μάθησης!

Με βάση την επιτυχία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Υδρογόνου 2023, και φέτος, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου είναι μια συνεργασία μεταξύ της Hydrogen Europe, της Hydrogen Europe Research, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (συμπεριλαμβανομένου του CINEA) και της Σύμπραξης για το Καθαρό Υδρογόνο (Clean Hydrogen Partnership)., για να συγκεντρώσουν ολόκληρο τον τομέα του υδρογόνου σε ένα μέρος για μια ολόκληρη εβδομάδα συνεδρίων, εκθέσεων και μεγάλων ευκαιριών δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, η φετινή διοργάνωση εισάγει έναν νέο Κόμβο Καινοτομίας (Innovation Hub) με ένα Φόρουμ Καινοτομίας (Innovation Forum) γεμάτο με συναρπαστικές και διαδραστικές συνεδρίες. Το Φόρουμ Καινοτομίας θα συμπληρώσει τη Διάσκεψη Πολιτικής Υψηλού Επιπέδου (High-Level Policy Conference) με συνεδρίες για την έρευνα και την καινοτομία, που θα καλύπτουν ολόκληρη την αλυσίδα αξίας και θα εστιάζουν στην ανταγωνιστικότητα της ΕΕ, τις δεξιότητες και τις Κοιλάδες του Υδρογόνου (Hydrogen Valleys).

Επιπλέον, θα υπάρχει ένα ειδικό περίπτερο για τα έργα της ΕΕ (pavilion for EU projects), συμπεριλαμβανομένου ενός Τεχνικού Φόρουμ (Technical Forum), όπου μπορούν να παρουσιαστούν τα έργα και συγκεκριμένα, τα επιτεύγματά και οι δραστηριότητές τους.

Θεματικές 2024

Οι βασικές θεματικές για το 2024 περιλαμβάνουν:

  1. Ανταγωνιστικότητα του Υδρογόνου: Πώς μπορεί το υδρογόνο να καταστεί οικονομικά βιώσιμο σε σύγκριση με άλλες μορφές ενέργειας; Εδώ θα συζητηθούν οι στρατηγικές και οι πολιτικές που μπορούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα του υδρογόνου στην αγορά ενέργειας.
  2. Δεξιότητες και Εκπαίδευση: Η ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων είναι κρίσιμη για την υποστήριξη του τομέα του υδρογόνου. Η συγκεκριμένη θεματική εστιάζει στην ανάγκη για ειδική κατάρτιση και εκπαίδευση για την ενίσχυση του εργατικού δυναμικού στον τομέα του υδρογόνου.
  3. Κοιλάδες Υδρογόνου (Hydrogen Valleys): Πρόκειται για ειδικές περιοχές της Ευρώπης όπου αναπτύσσονται και εφαρμόζονται πιλοτικά προγράμματα υδρογόνου. Οι Κοιλάδες Υδρογόνου δείχνουν πώς μπορεί το υδρογόνο να ενσωματωθεί σε τοπικό επίπεδο και να υποστηρίξει βιώσιμες κοινότητες.
  4. Πράσινο Υδρογόνο και Απανθρακοποίηση: Το πράσινο υδρογόνο, το οποίο παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αποτελεί την κεντρική λύση για την επίτευξη των στόχων απανθρακοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν τις τεχνολογικές προκλήσεις και τις ευκαιρίες που συνδέονται με την παραγωγή πράσινου υδρογόνου.
  5. Βιομηχανικές και Μεταφορικές Εφαρμογές: Το υδρογόνο έχει τη δυνατότητα να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που λειτουργούν οι βιομηχανίες και οι μεταφορές. Εδώ θα παρουσιαστούν εφαρμογές σε τομείς΅, όπως η παραγωγή χάλυβα, η ναυτιλία, οι αερομεταφορές και τα βαρέα οχήματα.

Γιατί να συμμετέχετε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου;

  1. Δικτύωση
  • Η εκδήλωση συγκεντρώνει ηγέτες του κλάδου από όλο τον κόσμο, δίνοντας τη δυνατότητα για ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και συνεργασιών με επαγγελματίες, ερευνητές, επενδυτές και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.
  1. Ενημέρωση για τις τελευταίες τεχνολογίες
  • Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις και καινοτομίες στον τομέα του υδρογόνου, βοηθώντας τους να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και να ενσωματώσουν νέες τεχνολογίες στις δραστηριότητές τους.
  1. Επενδυτικές ευκαιρίες
  • Το υδρογόνο θεωρείται μια από τις πιο υποσχόμενες αγορές στο μέλλον της ενέργειας. Η εκδήλωση παρέχει την ευκαιρία στους επενδυτές να γνωρίσουν τα τελευταία έργα και τις αναπτυξιακές προοπτικές που σχετίζονται με την παραγωγή και τη χρήση υδρογόνου.
  1. Συμμετοχή στη χάραξη πολιτικής
  •  Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου φέρνει κοντά υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και πολιτικούς από την ΕΕ και άλλες χώρες, επιτρέποντας τη συζήτηση για τις πολιτικές που θα προωθήσουν τη χρήση του υδρογόνου. Οι συμμετέχοντες μπορούν να μάθουν πώς οι ρυθμιστικές αλλαγές επηρεάζουν τον τομέα και να συμβάλουν στη διαμόρφωσή τους.

 

Οι εγγραφές έχουν ανοίξει! Ανακαλύψτε το πρόγραμμα και εγγραφείτε τώρα, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες και η εκδήλωση προσελκύει σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων από όλο τον κόσμο!

Εγγραφείτε εδώ και κλείστε τη θέση σας! Η εγγραφή θα λήξει την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024, 18:00 (CET).

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο